• Olympiáda športu a humoru v ŠKD
          • Olympiáda športu a humoru v ŠKD

          • Dňa 16. februára 2023 sa v ŠKD konala celoklubová akcia s názvom „Olympiáda športu a humoru“. Bola zameraná na zimné hry a pohyb detí na čerstvom vzduchu. Deti si zasúťažili v týchto šiestich disciplínach: florbal, hod na cieľ, slalom s pinpongovou loptičkou, húsenička s loptou, preteky na snehu na klzákoch a bowling. Olympiáda športu a humoru sa deťom veľmi páčila. Nezabudli dodržiavať pokyny a pravidlá pri jednotlivých disciplínach a naučili sa aj tímovej spolupráci. Na záver boli deti odmenené sladkosťami za športové výkony. Tešíme sa opäť na ďalšej športovej akcii v ŠKD.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda športu a humoru v ŠKD.

            Mgr. Ivica Kaplánová

        • Zamiluj si Slovensko
          • Zamiluj si Slovensko

          • V centrálnom priestore Europa Shopping Centra v Banskej Bystrici sa naši žiaci v mesiacoch január a február pokochali 6-metrovou zemeguľou, ktorá je súčasťou jedinečnej expozície „Zamiluj si Slovensko“ spolu s 11-metrovou mapou Slovenska. Chlapci i dievčatá sa so záujmom zoznamovali s názvami rôznych slovenských obcí, vyhľadali Banskú Bystricu, prešli sa po zakreslených riekach, spoznávali faunu a flóru v oblastiach Slovenska, národné parky, zaujímali sa o rôzne stavby. Prstom na mape prešli naše Slovensko na každej svetovej strane a navštívili tak niekoľko historických a kultúrnych pamiatok našej vlasti v priebehu niekoľkých minút. Návštevou expozície sme si spoločne, žiaci aj ich rodičia, pripomenuli 30. výročie vzniku Slovenkej republiky. Touto cestou ďakujeme za pozvanie marketingovej manažérke tohto centra - pani Romane Dorotovičovej.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zamiluj si Slovensko.

            Mgr. Katarína Vargová

        • Odstraňovanie korčuliarskej negramotnosti
          • Odstraňovanie korčuliarskej negramotnosti

          •        V dňoch 13.2. - 17.2. 2023 sa 85 žiakov 1. a 2. ročníka zúčastnilo kurzu: Odstraňovanie korčuliarskej negramotnosti  na zimnom štadióne pod vedením odborných trénerov.

            Žiaci si osvojili základné pohybové zručnosti potrebné pre korčuľovanie.

            Zvýšil sa zároveň záujem o tento šport s možnosťou korčuľovania - celá rodina na zimnom štadióne.

            Tento projekt organizuje Mesto Banská Bystrica v spolupráci s CVČ, UMB, trénermi HC 05.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Odstraňovanie korčuliarskej negramotnosti.

            Ďakujeme.

            Mgr. Jaroslava Pardupová

        • Prišla zima
          • Prišla zima

          • „Prižmúrim očká, nastavím dlane, snehová vločka sadne mi na ne.“

            Týmito slovami privolali tretiaci snehové vločky spolu s Anjelinkou, Zimou a sobom Rudolfom počas vianočnej akadémii našej školy, aby sa mohli deti dosýta sánkovať a lyžovať. A že ich želanie malo zázračnú moc, v januári prišla aj Perinbabka na pomoc. So snehovými vločkami si zašantila zima nielen v prírode, ale aj na žiackych prácach, s ktorými sa žiaci 1. st. zapojili do školského kola výtvarnej súťaže „Prišla zima“. A viete, kedy a kde sa našim žiakom zozimievalo? Čítajte ďalej.

            Po nedeli v našej škole

            záujmy má každý svoje,

            keď po chutnom obede,

            dá si čaju dúšok

            a už beží na výtvarný krúžok.

            S voskovkami v rukách detí

            neúprosne ten čas letí.

            Obrys vločke kreslí už,

            aj pierko a čierny tuš.

            Učiteľky motivujú,

            svojich žiakov pochvaľujú

            celý týždeň, veru, hej,

            na výchove výtvarnej.

            Do výtvarnej súťaže bolo prihlásených 67 žiackych prác. Najpočetnejšie zastúpenie mali žiacke práce 3. ročníka, čím mali hlasujúci náročnú úlohu pri odovzdávaní svojich hlasov, nakoľko v každej kategórii mohli zahlasovať za jednu výtvarnú prácu.      

            Výsledky hlasovania

            V kategórii 1. ročník: 1. miesto – 31 hlasov: Kamila Melková 1.B

                                               2. miesto – 21 hlasov: Nina Lobellová 1.A

                                               3. miesto – 20 hlasov: Marína Adamová 1.C

             

            V kategórii 2. ročník: 1. miesto – 44 hlasov: Alexandra Pušková 2.A

                                               2. miesto – 28 hlasov: Martin Kovalčík 2.A

                                               3. miesto – 26 hlasov: Sebastian Hanko 2.A

             

            V kategórii 3. ročník: 1. miesto – 23 hlasov: Nikola Borloková 3.C

                                               2. miesto – 22 hlasov: Karolína Čablíková 3.B

                                               3. miesto – 17 hlasov: Nikola Borloková 3.C

             

            V kategórii 4. ročník: 1. miesto – 39 hlasov: Alex Kára 4.B

                                               2. miesto – 32 hlasov: Katerina Dubenko 4.C

                                               3. miesto – 26 hlasov: Sofia Kuruczová 4.C

             

            Víťazom srdečne blahoželáme!

            Všetkým zúčastneným prajeme veľa chuti a inšpirácií do ďalšieho tvorenia

            vo výtvarnej oblasti.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prišla zima.

            Mgr. Katarína Vargová

        • Za informáciami o významných rodákoch
          • Za informáciami o významných rodákoch

          • V dňoch 13. a 14. februára 2023 sa žiaci 3.B a 3.A triedy oboznámili s informáciami o významných rodákoch počas vyučovania vlastivedy realizovaného vo Verejnej knižnici Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici pobočka Sídlisko na Ul. 29. augusta  25.

            Pani knihovníčky pre žiakov pripravili obrazovú prezentáciu o významných osobnostiach, ktoré sa stali známymi a významnými nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Medzi známymi osobnosťami žiaci spoznali herca Jána Koleníka i profesionálneho futbalistu Mareka Hamšíka, či jednu z najväčších osobností športovej histórie biatlonu vo svete i na Slovensku Anastasiu Kuzminovú. Dozvedeli sa o uznávaných spisovateľoch, o slovenskom vynálezcovi padáka Štefanovi Baničovi, o významných rodákoch z Banskej Bystrice, blízkeho Zvolena a ďalších, podľa ktorých sú pomenované, napr. aj ulice, námestia, školy alebo parky. Známou osobnosťou bol žiakom Matej Bel, ktorého meno nesie Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici a z prezentácie získali nové poznatky o významnom rodákovi, po ktorom je pomenovaná ďalšia škola – Stredná priemyselná škola Jozefa Murgaša v Banskej Bystrici. Oboznámili sa s ďalším rodákom z Banskej Bystrice, Martinom Babjakom, o ktorom sa dozvedeli, že pôsobí ako operný spevák. Žiaci pani knihovníčkam uviedli meno Jána Cikkera, pretože im je známy názov školy – Základná umelecká škola Jána Cikkera, pomenovaná podľa hudobného skladateľa a ďalšieho rodáka z Banskej Bystrice. Taktiež vedeli priradiť meno Pavla Országha Hviezdoslava k jeho portrétu, keď si pripomenuli, ako sa pripravovali na prednes poézie a prózy na literárnu súťaž Hviezdoslavov Kubín.

            Žiaci viedli diskusiu o významných rodákoch, po ktorých pomenovali v Banskej Bystrici ulice a tieto ulice vyhľadávali na mape obce. Vyhľadali, napr. Štefánikovo nábrežie, Kukučínovu ulicu. Ďalej pracovali v skupinách, kedy mali za úlohu vyskladať mená významných rodákov a priradiť ich k fotografiám osobností alebo sa pokúsili zoradiť významných rodákov podľa ich veku a vytvoriť tak z osobností časovú os. Na časovú os zaradili žiaci aj herca a rodáka z Banskej Bystrice, Paľa Bielika, ktorý stvárnil postavu Jánošíka.

            Na záver pani knihovníčka predstavila žiakom niektoré knižné tituly súvisiace s prezentovanou témou a následne tretiaci získané vedomosti z danej témy zapísali do svojich pracovných učebníc z vlastivedy.

            Žiaci sa rozlúčili s pani knihovníčkami a každý z nich dostal detský časopis Zorničku. 

            „Do knižnice sa tešíme, pretože učiť sa v knižnici nás baví.“ - poznamenali tretiaci.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Za informáciami o významných rodákoch.

            Mgr. Katarína Vargová a Mgr. Jana Janková

        • Deň bezpečného internetu 2023 alebo „Nech sa páči, sme vývojári SOSNPáči.“
          • Deň bezpečného internetu 2023 alebo „Nech sa páči, sme vývojári SOSNPáči.“

          • Dňa 7.2.2023 sme sa zapojili do  najvýznamnejšej akcie na zvyšovanie povedomia o online svete a jeho rizikách i príležitostiach organizovanej sieťou centier bezpečného internetu Insafe.

            Projektovým vyučovaním v 3.B sme podporili osvetu bezpečného, zodpovedného a pozitívneho využívania digitálnych technológií našich žiakov. V Deň bezpečného internetu, ktorý sa medzinárodne zameriava na bezpečnosť digitálneho prostredia, sme spoločne hľadali odpoveď na otázku „Čo pre vás/teba znamená lepší a bezpečnejší internet?“ So žiakmi sme diskutovali o tom, ako si predstavujú online svet, kde sa nemusia cítiť ničím ohrození? Čo by potrebovali zmeniť/ pridať/ zrušiť, aby bol online svet pre nich lepším a bezpečnejším miestom?

            Odpoveď na tieto otázky nájdete v našom videu, ktorým sa žiaci 3. B ako vývojári spoločnosti SOSNPáči  rozhodli presadiť na trhu s počítačovou technikou a zaradiť sa do skupiny softvérových vývojárov, ponúknuť deťom pomoc a bezpečnejší internet SOS klávesom.   S pripraveným videom sa zapájame do vyhlásenej súťaže organizátorov.

            Mgr. Katarína Vargová a Bc. Andrea Orlová

        • Výchovný koncert
          • Výchovný koncert

          • Dňa 13. 2. 2023 sa žiaci primárneho vzdelávania zúčastnili Výchovného koncertu v Robotníckom dome, ktorý bol zameraný na tanečné umenie.  Študenti Konzervatória J. L. Bellu a žiaci  ZUŠ J. Cikkera nám predviedli tanec v rôznych formách, a to balet, moderný a ľudový  tanec.

            Výchovným koncertom nás sprevádzal moderátor, ktorý deťom objasnil  históriu tanca i niektorých tanečných interpretov. Predstavenie bolo profesionálne prevedené - tanečne i hudobne. Žiaci  videli baletné prvky, scénický tanec i folklórne umenie. Účinkujúcich ocenili veľkým potleskom, odchádzali s úžasným kultúrnym zážitkom.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert.

            Triedni učitelia primárneho vzdelávania

        • Bratislava- hala Elán, M-SsAZ staršieho žiactva
          • Bratislava- hala Elán, M-SsAZ staršieho žiactva

          • Pretekov sa zúčastnilo 5 žiakov našej školy (7.B., 8.B, 8.C. triedy)

            Najlepšie výsledky dosiahli: 2. miesto Martin Bielak               300 m - 43,11s

                                                         3. miesto Lilly Hellebrandt          výška - 145 cm

                                                         6-7. miesto Sára Jasenáková     výška - 145 cm

                                                         10. miesto Lea Fehérová            guľa 3 kg - 8,00m

            Mgr. Katarína Štulíková

        • Okresné kolo vo florbale dievčat
          • Okresné kolo vo florbale dievčat

          • 8. 2. 2023 sa konalo Okresné kolo vo florbale dievčat ZŠ. Podujatie sa konalo na ZŠ Selce. Účastníčkami boli dievčatá z 9.A, 9.B,8.B, 8.A., 8.B, 8.C., 7.A, 7.B. Žiačky odohrali 3 zápasy: so ZŠ Golianova, ZŠ Selce a ZŠ Spojová. Po trestnom strieľaní vyhrala ZŠ Golianova. Naše žiačky obsadili 4. miesto. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo vo florbale dievčat.

            Mgr. Katarína Štulíková

        • Spoločenská výchova
          • Spoločenská výchova

          • Dňa 7. februára 2023 sa žiaci 9. ročníka našej školy v rámci etickej výchovy zúčastnili krátkeho kurzu zameraného na spoločenskú výchovu. V priestoroch telocvične im pán Juraj Fáber z Fáber Dance School v Banskej Bystrici ukázal základy spoločenskej výchovy a  správania, ktoré sú potrebné pri rôznych spoločenských podujatiach. Pán Fáber poukázal hlavne na to, aké dôležité je rešpektovanie autorít, vhodné správanie sa voči opačnému pohlaviu, či galantnosť mužov voči ženám. Krátky kurz oživili ukážkami spoločenských tancov žiak 9. A triedy Michal Fábry so svojou tanečnou partnerkou Rebeccou Plavúchovou.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Spoločenská výchova.

            Mgr. Mája El Hajry

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 01.02.2023 sa traja naši žiaci zúčastnili okresného kola v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko J. C. Hronského. Organizátorom podujatia bol odbor Matice slovenskej v Banskej Bystrici. Samotné podujatie sa uskutočnilo v Dome Matice slovenskej v Banskej Bystrici. Zastúpenie sme mali vo všetkých troch kategóriách.

            1. kategóriu / 2. - 3. ročník / reprezentovala Tamarka Liptáková z 3. B triedy.

            2. kategóriu / 4. - 5. ročník / reprezentoval Samuel Cimerman z 5. A triedy a 3. kategóriu reprezentoval Jakub Kubík zo 7. A triedy. 

            V silnej konkurencii sa v 1. kategórii na 3. mieste v okresnom kole umiestnila Tamarka Liptáková. Obidvaja chlapci dostali od poroty pochvalu za predvedený výkon a za účasť v okresnom kole získali diplom.

            Poďakovanie patrí aj pani učiteľkám za prípravu žiakov. 

            Tamarke srdečne blahoželáme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko.

            Mgr. Martina Kupcová

        • Najlepšia na Slovensku
          • Najlepšia na Slovensku

          • Najlepšia na Slovensku 13-ročných v skoku do výšky je Lilly Hellebrandt  (7.B) s výkonom 147 cm.

            Žiačka našej školy dosiahla najlepší výkon na Slovensku na pretekoch M-SsAZ v hale na SŠŠ v Banskej Bystrici  22. 1. 2023,kde obsadila 1. miesto v skoku do výšky.

            Mgr. Katarína Štulíková

        • Zimné tvorivé dielne v ŠKD
          • Zimné tvorivé dielne v ŠKD

          • Koncom  januára sme pre deti v jednotlivých oddeleniach ŠKD pripravili tvorivé dielne rôznych techník ručných prác pod názvom „Tradície starých mám“. Nimi sme chceli preveriť šikovnosť a tvorivosť detských rúčok. Každá pani vychovávateľka si pripravila inú aktivitu, pri ktorej si deti mohli vyskúšať svoju zručnosť a kreativitu, ale aj predstavivosť a fantáziu. Pod šikovnými rúčkami detí vznikali rôzne zaujímavé výrobky, ako sú vázičky zhotovené servítkovou technikou, kvety z krepového papiera, pestrofarebné postavičky z vlny, cestovinové náramky a náhrdelníky, srdiečka z vlny, vyšívané podložky pod hrnček, čiapočky z vlny, závesné srdiečka z kartónu a vlny, ako aj z látky ušité rôzne výrobky. Akcia sa deťom páčila, o čom svedčí množstvo krásnych výrobkov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zimné tvorivé dielne v ŠKD.

            Mgr. Ingrid Matejková

        • Futbalový turnaj základných škôl v Brusne
          • Futbalový turnaj základných škôl v Brusne

          • Naši žiaci 7. a  8. ročníka sa dňa 26.1.2023 zúčastnili školského futbalového turnaja v Brusne, kde obsadili konečné 1. miesto. Turnaja sa zúčastnili celkovo 4 školy a to ZŠ Brusno, ZŠ Pionierska 2 Brezno, ZŠ Selce a ZŠ Trieda SNP 20 Banská Bystrica.  

            Výsledky zápasov našich žiakov :

            ZŠ SNP 20 – ZŠ Brezno Pionierska 2 6:4 Góly: Kapralov 2, Kubiš, Gabriš, Holek, Žambor.

            ZŠ SNP 20 – ZŠ Brusno 3:1 Góly: Vráblová , Húska , Holek.

            ZŠ SNP 20 – ZŠ Selce 3:1 Góly: Gabriš, Lomnický J. 2.

            Mgr. Patrik Nemčík

        • Zima vo výtvarných činnostiach ŠKD
          • Zima vo výtvarných činnostiach ŠKD

          • V mesiaci januári sme sa v ŠKD venovali  aj výtvarným činnostiam. Skôr, ako deti začali maľovať, naučili sa rozoznávať teplé a studené farby. Následne svoje vedomosti o farbách využili pri svojich maľbách. Vyskúšali si netradičné techniky výtvarných činností, ako sú kreslenie na vlhký podklad, dotváranie mokrej škvrny, rozfukovanie škvŕn slamkou, kreslenie tušom, voskovkami, vodovými a temperovými farbami .

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zima vo výtvarných činnostiach ŠKD.

            Mgr. Ingrid Matejková

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna súťažná prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy,  Po prvýkrát sa konal v roku 1954. V roku 2014 sa v Dolnom Kubíne uskutočnil jubilejný už 60. ročník súťaže. Odborným garantom je Národné osvetové centrum, hlavným organizátorom Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Jeho súčasťou bývajú aj semináre pre recitátorov, pedagógov a osvetových pracovníkov. Súťaž funguje vo viacerých kolách: školské, spádové, obvodné a krajské kolá. Organizujú ich školy, centrá voľného času, osvetové a kultúrne strediská.

            Jednotlivci súťažia v piatich kategóriách. Na našej škole sa minulý týždeň uskutočnilo školské kolo 1.kategórie, t.j. žiakov 2.- 4. ročníka. Zúčastnilo sa ho 23  žiakov - 7 žiakov v prednese prózy a 16 žiakov v prednese poézie. Odborná porota v zložení učiteliek PaedDr. T Harmanová, Mgr. A. Paučulová a Mgr. Jana Janková rozhodla o takýchto výsledkoch:

            Víťazi školského kola v prednese poézie:

            1. Nela Majlingová 4.B
            2. Klára Batková 3.A
              Tamara Liptáková 3.B
            3. Samuel Adam 3.C
              Filip Kováč 4.A

            Víťazi školského kola v prednese prózy:

            1. Peter Šnírer 4.C
            2. Laura Kaplánová 3.C
              Nikola Borloková 3.C
            3. Hana Matyoóvá 2.B
              Miriam Štofanová 3.C

            Všetkým zúčastneným, ich učiteľom aj rodičom ďakujeme za dôslednú prípravu a umelecký zážitok. Umiestneným gratulujeme a víťazom držíme palce v ďalšom obvodnom kole a želáme úspešnú reprezentáciu našej školy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

            PaedDr. Tatiana Harmanová, Mgr. Jana Štubniaková

        • M-SsAZ mladšieho žiactva v hale SŠŠ
          • M-SsAZ mladšieho žiactva v hale SŠŠ

          • Pretekov sa zúčastnilo 260 detí. Našu školu reprezentovalo 15 žiakov z 5.C. a 7.B. triedy. Najlepší výkon dosiahla Lilly Helebrandt (7.B) v skoku do výšky novým osobným rekordom 147 cm, čo je najlepší výkon na Slovensku v jej kategórii.

            Ďalšie výsledky:

            5. miesto 60m prekážky - Martin Šidlovský - 12,66  (7.B)

            6. miesto 2kg guľa -  Veronika Kohútová - 8,42 (7.B)

            7.-9. miesto výška - Pavlína Lukáčová - 126 cm  (7.B)

            9. miesto 60m prekážky - Lilly Hellebrandt - 11,87 (7.B)

            10. miesto 2kg guľa - Michaela Kánová 6,80  (7.B)

             

            21.1. - M-SsAZ najmladšieho žiactva v hale SŠŠ v Banskej Bystrici

            Pretekov sa zúčastnilo 300 detí, z našej školy 8 detí z 3.C. a 5.C. triedy.

            Najlepší výsledok dosiahol Július Rybár (5.C) v behu na 600m - 2:04,77, keď obsadil 2. miesto.

            Mgr. Štulíková Katarína  

        • Vianočná akadémia - záznam
          • Vianočná akadémia - záznam

          • Krásnu spomienku na vianočnú akadémiu vo forme záznamu si može pozrieť tu.

            Ďakujeme všetkým účinkujúcim aj divákom a už teraz sa tešíme na Vianočnú akadémiu 2023!

            Mgr. Gabriel Stach

        •                               Školský ples
          • Školský ples

          • Srdečne Vás pozývame na 1. Ročník reprezentačného školského plesu pedagógov, rodičov a priateľov školy.

            Dátum: 17.2.2023 o 19:00

            Miesto: Skuteckého 4, Banská Bystrica

            Vstupné: 45€

            Cena vstupného zahŕňa: Prípitok, večeru, švédske stoly, dobré vínko, káva a bohatý program.

            Počas celého večera Vás bude zabávať Ľudová hudba Dobrá Cimbalovka a DJ Jožko.V priebehu plesu uvidíme vystúpenia žiakov školy a príjemnú atmosféru určite dotvorí aj vystúpenie Univerzitného folklórneho súboru Mladosť z Banskej Bystrice.

            Na správnom plese určite nebude chýbať ani bar plný alko a nealko nápojov a na zachytenie super atmosféry bude k dispozícii aj fotobúdka s rekvizitami. 

            Predaj vstupeniek: sekretariát školy – 048/4144723, 0917 426 815   zs.snp20ssnpbb.sk

            Veľmi sa na Vás tešíme !!!

        • Po stopách písomných prameňov
          • Po stopách písomných prameňov

          • Žiaci 5. B triedy sa v rámci vyučovania dejepisu rozhodli bádať, a preto dňa 12.01.2023 navštívili Štátny archív v Banskej Bystrici. Prvou zastávkou v archíve bola bádateľňa, kde si žiaci pozreli prezentáciu a vypočuli si zaujímavý výklad o histórii Štátneho archívu v Banskej Bystrici. Za úlohu  dostali žiaci napísať krátky text švabachom, starým gotickým písmom. Pre mnohých to bola výzva, zároveň žiakov aktivita veľmi zaujala.

            V sprievode zamestnancov archívu si žiaci prezreli trezor a depozit archívu. Mali možnosť vidieť a nahliadnuť do starých mestských kroník a pamätných kníh, v ktorých videli zápisy niektorých významných osobností, napr. zápis princa Charlesa, pána prezidenta Rudolfa Schustera. Videli mnohé iné historické dokumenty, kráľovské listiny a pečate. Celková zbierka v archíve predstavuje 15 km dokumentov.

            Na záver bádania po písomných prameňoch mali žiaci možnosť vidieť najväčšie archívne skvosty, najstaršie a najdrahšie knihy sveta.

            Návšteva archívu bola pre žiakov spestrením vyučovacieho procesu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Po stopách písomných prameňov.

            Mgr. Martina Kupcová

    • Kontakty

      • Základná škola Slovenského národného povstania
      • Sekretariát - 048/4144723, 0917 426 815. Vedúca školskej jedálne - 048/4141722. Školský klub detí - 0901 717 231. Sociálny pedagóg - 0910 734 066.
      • Trieda SNP 20, 974 47 Banská Bystrica Slovakia
      • 35677767
      • 2020985175
      • Mgr. Sergej Čabala - 0910 778 024, sergej.cabala@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje