• Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Dňa 4. septembra 2023 sa začal nový školský rok 2023/2024 nielen u nás, ale aj na všetkých základných a stredných školách na Slovensku. Prázdne chodby našej školy sa po dvoch mesiacoch prázdnin opäť naplnili štebotom spolužiakov, ktorí sa dlhšie nevideli a rodičov odprevádzajúcich svoje ratolesti do školy.

            Na dopravnom ihrisku sme si vypočuli štátnu hymnu a pán riaditeľ predniesol slávnostný príhovor. Nezabudol spomenúť aj tých najmenších – našich prváčikov. Pre nich to bol iste výnimočný deň, pretože sa stali školákmi. Prichystaná bola aj slávnostná pasovačka, ktorou boli prijímaní do cechu prváckeho. Pasovaní boli mečom ako ozajstní rytieri. Aby na tento slávnostný deň nezabudli, dostali na pamiatku tričko a sladkú odmenu.

            Tento deň bol mimoriadny nielen pre našich prváčikov, ale aj pre našu školu. Dôvodom bolo odovzdanie čestného názvu školy od pána primátora mesta Banská Bystrica, Jána Noska, ktorý sa tiež prihovoril žiakom a prítomnej verejnosti. Odteraz bude niesť meno Základná škola Slovenského národného povstania. Udelenie čestného názvu je prejavom uznania kvality práce a dobrých výsledkov, ktoré škola počas svojej existencie dosiahla, no predovšetkým je vyjadrením pocty dlhoročného rozvíjania odkazu Slovenského národného povstania v našich dejinách. Na tomto slávnostnom akte sa zúčastnili aj ďalší vzácni hostia: vedúca Školského úradu, pani Jana Odrobiňáková, predseda Rady školy, pán Radovan Ocharovich, predseda Oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, pán Ján Pacek, predsedníčka Základnej organizácie SZPB Trieda SNP v Banskej Bystrici, pani  Brozmanová. 

            Otvorenie školského roku 2023/2024 bolo spestrené kultúrnym programom žiakov šiesteho a ôsmeho ročníka pod vedením pána učiteľa Bangu, Žolka a pani učiteľky Kupcovej.

            V novom školskom roku prajeme všetkým žiakom veľa úspechov, síl a radosti, všetkým rodičom veľa trpezlivosti aj láskavosti a všetkým pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom veľa elánu a odhodlania odovzdať žiakom to najlepšie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024.

            Mgr. Michaela Potančoková

        • Oznámenie!!!
          • Oznámenie!!!

          • Žiaci, ktorí majú záujem o stravovanie v školskej jedálni a ešte nemajú čipové karty a prihlasovacie údaje do stravovacieho systému, si môžu vyzdvihnúť čipové karty a prihlasovacie údaje od 24.8. 2023 do 31.8.2023 v čase od 08:00 do 14:00 hod v školskej jedálni (bočný vchod pri zubárke).

            Jedálny lístok na objednávanie stravy je už spustený.

             

        • Ukončenie školského roka 2022/2023
          • Ukončenie školského roka 2022/2023

          • Nadišiel deň, na ktorý sa tešia všetci žiaci a začínajú sa vytúžené letné prázdniny. Je tu čas bilancovania výsledkov za svoje vynaložené úsilie, na konci ktorého si žiaci prevzali z rúk svojich triednych učiteľov koncoročné vysvedčenie. Bol to rok plný zmien, s ktorými sa nám podarilo úspešne vysporiadať.

            Slávnostné ukončene školského roka sa uskutočnilo 30.6.2023 na školskom ihrisku. Deviataci sa s nami rozlúčili pripraveným programom, milým slovom i spoločnou piesňou. Prajeme im veľa úspechov na stredných školách a veríme, že na svoju základnú školu budú spomínať s úsmevom na tvári, hoci sa mnohým z nich s posledným zvonením, ktoré ich vyprevadilo zo školy, zaleskli v očiach slzy dojatia.

            Vyjadrujeme úprimné poďakovanie všetkým pedagógom za celoročnú aktívnu spoluprácu, realizovanie podnetných aktivít a obetavosť, s ktorou sa venujú našim žiakom. Ďakujeme našej dlhoročnej kolegyni, Mgr. Jaroslave Pardupovej, za entuziazmus a výborne odvedenú prácu a prajeme jej veľa šťastia a zdravia na dôchodku.
            Tešíme sa zo všetkých dosiahnutých úspechov žiakov vo vedomostných aj športových súťažiach. Veríme, že aj budúci školský rok bude úspešný.

            Všetkým pedagógom, zamestnancom školy, žiakom a ich rodičom prajeme príjemne prežité leto v zdraví.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ukončenie školského roka 2022/2023.

            Mgr. Sergej Čabala

        • Poznávame pamiatky nášho regiónu
          • Poznávame pamiatky nášho regiónu

          • Žiaci šiestych ročníkov sa zúčastnili dejepisno-biologickej exkurzie a navštívili Ľupčiansky hrad, ktorý sa už viac ako sedemsto rokov týči nad obcou Slovenská Ľupča. Mali sme možnosť vidieť pôvodné i zrekonštruované priestory hradu, medzi nimi napríklad Gizelin dom s dominantnou spoločenskou sálou, pomenovanou po dcére cisárovnej Sissi a cisára Františka Jozefa I., Gizele. Sprevádzala nás milá sprievodkyňa, ktorá svoj výklad dopĺňala zaujímavými otázkami, na ktoré žiaci hádali odpoveď. Dozvedeli sme sa informácie z histórie hradu a potešili nádherným výhľadom. Žiakov zaujala veľkosť stredovekej postele v komnate Márie Séčiovej a mučiareň s hradnou studňou. Prehliadku hradu sme zakončili pri lipe kráľa Mateja Korvína. Keďže nám počasie prialo, počas spiatočnej cesty sme navštívili zvieraciu oboru s danielmi a lamami, kde žiaci nakŕmili tieto zvieratá a pripomenuli si informácie o ich spôsobe života. Sladkou bodkou výletu bola vychválená ľupčianska zmrzlina. Veríme, že si žiaci odniesli príjemné zážitky a spoznali súčasť histórie nášho regiónu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Poznávame pamiatky nášho regiónu.

            Mgr. Petra Filipová, Mgr. Katarína Mazúchová

        • Rozlúčková diskotéka v ŠKD
          • Rozlúčková diskotéka v ŠKD

          • Dňa 28. júna 2023 sa konala v našej školskej záhrade rozlúčková diskotéka na ktorej sme sa spoločne s deťmi rozlúčili so školou a školským klubom pred letnými prázdninami. Po privítaní na tanečnom parkete si deti spolu zatancovali, vyskúšali si rôzne tanečné choreografie a dobre sa zabavili. Po tanci malí tanečníci dostali sladkú odmenu. Prajeme Vám deti slnečné prázdniny plné oddychu po náročnom školskom roku a hlavne pozor na úrazy, aby sme sa všetci zdraví a plní zážitkov stretli v septembri.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčková diskotéka v ŠKD.

            Mgr. Ivica Kaplánová

        • Maksík
          • Maksík

          • V školskom roku 2022/2023  roku sa 29 žiakov našej školy zapojili do veľkej matematickej súťaže pre všetky bystré hlavičky. V celoslovenskej a celoročnej korešpondenčnej  matematickej súťaži  súťažili v troch samostatných kategóriách podľa  ročníkov – Maksík -  2, 3, 4.

            Maksík je súťaž, ktorá učí deti nielen logicky myslieť a riešiť matematické záhady zakomponované do správ z celého sveta, ale vedie ich aj k čítaniu s porozumením a vyhľadávaniu potrebných údajov v texte. Maksáčikovia sa pobavili na Maksíkových príbehoch  a zažili pri riešení úloh radosť z objavovania, premýšľania. Úlohy boli nápadité, inšpiratívne, zamerané na rozvoj matematického myslenia.

            Súťaž vzbudzuje u žiakov chuť pátrať po nových faktoch, vedomostiach, informáciách, vnútorne ich motivuje k samovzdelávaniu. Dáva deťom čo najviac priestoru na osobný rozvoj a rast.  Titul Najmúdrejší Maksáčik a peknú cenu získali:      

            2.A   Adam Nemec

            2.A   Sandra Kšenžighová

             3.A  Martin Lošonci

            3.B  Martin Strelec                                                                

            3.B Monika Vrtáková                          

             3.C  Dorota Dobišová                      

             3.C  Veronika Zádrapová                                         

             4.A Adam Kšenžigh                                                                               

            4.A Matej Martinec

            4.C Peter Šnírer           

            Ostatní zúčastnení získali za šikovné zvládnutie náročných úloh zo všetkých kútov sveta hrdý titul Múdry Maksáčik a ceruzku.

            Mgr. Andrea Paučulová

        • Olympijsky deň
          • Olympijsky deň

          • Olympijské hry sú svetová športová udalosť, ktorá priťahuje pozornosť stoviek miliónov ľudí na celom svete. Stali sa jedným z najsledovanejších hier a sú prestížnym  kultúrnym podujatím, najväčšou a najvyššou športovou udalosťou na svete, ktorá je snom každého športovca. Túto tému sme si vybrali aj my na športové zápolenie na našej Základnej škole Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici dňa 23.6.2023 a nazvali sme ho Olympijsky deň.  Žiaci 1.- 4. ročníka si zmerali sily v disciplínach ako je beh na 50m, skok do diaľky, hod kriketovou loptičkou, beh na 400 metrov a štafetový beh. Svoje znalosti o olympijskej výchove si zlepšili vďaka vedomostným hrám a pracovným listom a svoju zručnosť pri hre zvanej Bludisko. Pri tejto príležitosti  žiaci spoznali aj symboly Olympijských hier a ich historický význam, zažili nástup na Olympijskú hymnu a slávnostné odmeňovanie najúspešnejších športovcov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympijsky deň.

            Bc. Andrea Orlová

        • Škola priateľská k deťom
          • Škola priateľská k deťom

          • Aj v školskom roku 2022/2023 sa našej škole v rámci projektu Škola spolupracujúca s UNICEF opätovne podarilo získať ocenenie- Škola priateľská k deťom. Toto ocenenie je dôkazom toho, že naši žiaci a pedagógovia si uvedomujú dôležitosť humanitárnej pomoci deťom v krajinách zmietaných vojnou či pustošených prírodnými katastrofami. Práve UNICEF je jednou z najvýznamnejších humanitárnych organizácií na svete, ktorá pomáha deťom v núdzi už viac ako 70 rokov. Pracuje vo viac ako 190 krajinách a teritóriách, na tých najťažšie dosiahnuteľných miestach. Ochraňuje  práva detí, zabezpečuje pre ne vodu,  jedlo, strechu nad hlavou, lieky, vzdelanie, dáva im šancu naplniť svoj potenciál. Vážime si ocenenie, ktoré sme získali, je pre nás motiváciou pokračovať ďalej. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola priateľská k deťom.

            Za Žiacku školskú radu Mgr. Mája El Hajry

        • Cesta slovenskou históriou
          • Cesta slovenskou históriou

          • Dňa 15.06.2023 sa žiaci našej školy  oboznámili s dejinami Slovákov prostredníctvom šermiarsko-divadelnej kumpánie VIA HISTORICA, ktorá žiakom sprostredkovala štylizovanú hodinu dejepisu.

            Žiaci sa vydali na cestu slovenskou históriou od útlaku k národnému obrodeniu alebo od Viedne k štúrovcom.

            Celým predstavením žiakov sprevádzal Ded - starúch, ktorý vďaka svojej múdrosti pomohol žiakom sa zorientovať v našich národných dejinách.

            Žiaci mali zábavnou formou možnosť vidieť porážku Turkov pri Viedni v roku 1683 a ich odsun z nášho územia a európskeho priestoru.

            Ďalej mohli sledovať posledné protihabsburské povstanie, život slovenského zbojníka Juraja Jánošíka .

            Oboznámili sa s vládou významnej panovníčky Márie Terézie, s jej reformami, ktoré boli obrovským prínosom pre celú habsburskú monarchiu.

            V ďalšej časti sme sa preniesli od osvietenstva k Francúzskej revolúcii, k vláde a výpravám Napoleona Bonaparta.

            Záver patril národnému obrodeniu Slovákov a významným predstaviteľom štúrovskej generácie.

            I. stupeň sa predstavenia zúčastnil cez 2. VH a II. stupeň absolvoval predstavenie cez 3. VH.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Cesta slovenskou históriou.

            Mgr. Martina Kupcová

        • Skvelý   úspech   Doroty Dobišovej
          • Skvelý úspech Doroty Dobišovej

          • Žiačka 3.C. triedy v Košiciach 14.6. na Majstrovstvách Slovenska s názvom Čokoládová tretra 2023 dosiahla výborný výsledok. V behu na 200m -34,04s obsadila 10.miesto a zároveň postúpila
            na medzinárodnú Čokoládovú tretru do Ostravy. V Ostrave 26.6. budú bežať počas pretekov Zlatá tretra za medzinárodnej účasti v kategórii dospelých.
            Gratulujeme.


            ATLETIKA
            18.6. III.kolo SsAZ družstiev mladšieho žiactva skupina juh -Žiar nad Hronom.
            Pretekov sa zúčastnilo 9 žiakov z 5.C., 7.B. triedy. Najlepšie výsledky dosiahli:
            2. miesto Filip Styk            vrh guľou- 7,82
            4. miesto Martin Šidlovský 60m pr.-11,53
            4. miesto Pavla Lukáčová  výška- 130
            Gratulujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Skvelý úspech Doroty Dobišovej.

            Mgr. Katarína Štulíková

        • Minivybíjaná v ŠKD
          • Minivybíjaná v ŠKD

          • V júni 2023 sme v ŠKD pri ZŠ Trieda SNP 20 v Banskej Bystrici zorganizovali pre deti športový turnaj pod  názvom „Minivybíjaná.“ Do turnaja sa zapojili šesťčlenné družstvá z každého oddelenia. Na dodržiavanie pravidiel dohliadala p. vychovávateľka Barunka Vyšná, ktorá  turnaj  aj organizovala. Víťazom sa  stalo 6. oddelenie, na 2.mieste skončilo 7. oddelenie a 3. skončilo 4.  oddelenie.

            Cieľom akcie bolo, aby sa deti naučili spolupráci pri kolektívnom športe a hrali vždy podľa pravidiel. Všetkým zúčastneným ďakujeme za  účasť a víťazným družstvám blahoželáme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album „Minivybíjaná.“

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Minivybíjaná v ŠKD .

            Mgr. Ingrid Matejková

        • Štvorlístok
          • Štvorlístok

          • Dňa 15. júna 2023 sme v ŠKD zorganizovali pre deti, rodičov a starých rodičov akciu s názvom „ŠTVORLÍSTOK“. Program bol zameraný na oslavu Dňa rodiny, Dňa matiek, Dňa detí a Dňa otcov. Takto sa deti chceli poďakovať rodičom aj starým rodičom za ich starostlivosť, trpezlivosť a lásku.

            Na hostí vo vyzdobenej školskej záhrade čakal zaujímavý program, ktorý s deťmi nacvičili pani vychovávateľky.

            Po privítaní hostí malými moderátormi J. Strelcom a T. Liptákovou si hostia pozreli program, ktorý bol plný krásnych básničiek, pesničiek a tančekov. Na záver programu po príhovore p. riaditeľa Mgr. S. Čabalu si deti zo všetkých oddelení spoločne zatancovali. Po programe sa mohli deti spolu s rodičmi a starými rodičmi zapojiť do tvorivých dielní, ktoré si pre ne pripravili naše šikovné pani vychovávateľky. Počas akcie nám hrala veselá hudba a spríjemnila nám krásne slnečné popoludnie.

            Ďakujeme vedeniu, všetkým p. vychovávateľkám, p. školníkovi a kolegyni, ktorá zabezpečila žiakov zo žiackeho parlamentu za spoluprácu a pomoc pri príprave tohto krásneho podujatia. Dúfame, že sa akcia všetkým páčila a dobre sa spoločne zabavili.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Štvorlístok.

            Mgr. Ivica Kaplánová

        • Wadowice- Osvienčim
          • Wadowice- Osvienčim

          • Dňa 15. júna 2023 sa 41 žiakov 9. ročníka a 7 žiakov 8. ročníka našej školy v sprievode 3 pedagógov  a profesionálnej sprievodkyne zúčastnilo poznávacieho zájazdu do Poľska- do Wadowíc a Osvienčimu. Prvou zastávkou našej cesty boli  Wadowice , mestečko, v ktorom sa v roku 1920 narodil Karol Wojtyla, neskorší pápež Ján Pavol II. Po krátkej prehliadke námestia s rodným domom Jána Pavla II.  žiakom dobre padlo osobné voľno, počas ktorého si mohli kúpiť suveníry, či ochutnať miestne špeciality, ako sú napr. typické „pápežské krémeše“. Druhou, hlavnou zastávkou našej cesty bol Osvienčim- bývalý koncentračný tábor, pôvodne pozostávajúci z troch komplexov. Počas dva a pol hodiny trvajúcej prehliadky sme mali možnosť nahliadnuť do histórie tohto mesta, smutne presláveného z obdobia 2.svetovej vojny. Osvienčim bol počas druhej svetovej vojny nemecký vyhladzovací tábor, v ktorom našli smrť predovšetkým prenasledovaní Židia, ale aj Rómovia, sovietski zajatci a mnohí ďalší. Väčšina v plynových komorách. Zostali po nich len obrovské kopy topánok, hrebeňov, okuliarov, kufrov, vlasov...Veríme, že práve na tomto mieste naši žiaci pochopili, že Osvienčim, to nie je len história, fakty, štatistika, ale sú to konkrétni ľudia. Ich životy, ich nádeje, ich nenaplnené sny...a ich utrpenie. Pretože za každým hrebeňom, či okuliarmi je jeden ľudský život, jeden osud. Cesta domov nám ubiehala už v uvoľnenejšej atmosfére, vrátili sme sa síce v neskorých večerných hodinách, ale bohatší o nové dojmy a zážitky.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Wadowice- Osvienčim.

            Mgr. Mája El Hajry, Mgr. Patrik Nemčík, Mgr. Gabriel Stach

        • Skvelý úspech Ely Mojžišovej!!!
          • Skvelý úspech Ely Mojžišovej!!!

          • V Humennom sa naša žiačka športovej triedy Ela Mojžišová zúčastnila medzinárodného turnaja v tenise, kde v kategórii do 12 rokov a za účasti dievčat z celej Európy sa v dvojhre prebojovala medzi 16 najlepších a v štvorhre dosiahli so spoluhráčkou krásne 3. miesto. 

            Gratulujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Skvelý úspech Ely Mojžišovej!!!.

            Mgr. Serbej Čabala

        • II. kolo SsAZ  najmladších žiakov
          • II. kolo SsAZ najmladších žiakov

          • 14.6. II. kolo SsAZ  najmladších žiakov- 4-boj  / 50 m, skok do diaľky z miesta odrazu,600m, hod raketkou, Banská Bystrica /štadión pod fakultou. /

            Pretekov sa zúčastnilo 5 žiakov z 3.C. , 4.B., 4.A. a 5.C.

            Najlepšie výsledky dosiahli:

            Chlapci: 7. miesto Matúš Medveď- 43b

            Dievčatá: 15.miesto Dorota Dobišová- 22b

            Mgr. Katarína Štulíková

        • Vyhodnotenie zberu papiera
          • Vyhodnotenie zberu papiera

          • Najlepší jednotlivci

            1.miesto: Baginová Lea 8.B     -   293 kg
            2.miesto: Medveď Tomáš 3.A     -   282 kg
            3.miesto: Latochová Sofia 6.A  -   227 kg

            Najlepší v jednotlivých triedach

            1.A Lobelová 154 kg
            1.B Hučko 30 kg
            1.C Rentka 31 kg
            2.A Molnár 95 kg
            2.B Milanová  109 kg
            3.A Medveď 282 kg
            3.B Čablíková 96 kg
            3.C Dobišová,Ološtiak 77 kg
            4.A Kováč 85 kg
            4.B Veverková 186 kg
            4.C Vigaš 82 kg

            5.A Strelec 24 kg
            5.B Hanzel 49 kg
            5.C Béreš  193 kg
            6.A Latochová 227 kg
            6.B  Stupavský 78 kg
            7.A  Berky 123 kg
            7.B Šimo 31 kg
            8.A Tuhársky 47 kg
            8.B Balážová 147 kg
            8.C Gabriš 137 kg
            9.A Alušicová L., P.   45  kg
            9.B Baginová 293 kg

            Najlepšie triedy

            1.miesto :   9. B  -    855 kg
            2.miesto :   4. B  -   569 kg
            3.miesto :   2. B  -   518 kg

            Váha spolu      :  8106 kg

            Všetkých žiakov: 465
            Zapojených: 213 
            Nezapojených: 252

            Zapojenosť: 45,80  ℅

            Priemer na 1 žiaka: 17,43 kg

            Ďakujeme žiackemu parlamentu za aktívnu pomoc pri zbere papiera :

            Zvarík Adam, Kováč Richard 9. B
            Damborský Libor, Verniienko Daniil 9. A
            Cimba Jakub, Krajčovic Alex. Hajduch Ján  9. B
            Olas Adam, Petrik Marek 9. A
            Fábry Michal, Noga Benjamín 9. A

            Ďakujme všetkým žiakom za donesený papier. 

            Mgr. Barunka Vyšná

             

        • M-SsAZ staršieho žiactva  jednotlivcov
          • M-SsAZ staršieho žiactva jednotlivcov

          • 10.6. M-SsAZ staršieho žiactva  jednotlivcov Banská Bystrica-štadión Dukla

            Pretekov sa zúčastnilo 10 žiakov z 5.C., 7.B., 8.C. triedy. Najlepšie výsledky dosiahli:

            3. miesto Lilly Hellebrandt     skok do výšky- 147

            4. miesto Martin Bielak          300m- 43,78 

            5. miesto Lea Fehérová         guľa- 9,21

            6. miesto Lea Fehérová          disk-23,63

            Mgr. Katarína Štulíková

        • Odovzdanie darčekov
          • Odovzdanie darčekov

          • Dňa 07. júna 2023 sa  pán riaditeľ Sergej Čabala, pani zástupkyňa Danka Bugáňová a žiačky Paťa Alušicová a Natália Kubišová z 9. A triedy vybrali do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. Od nás všetkých niesli pozdravy a darčeky pre malých pacientov, ktorými sa snažíme deťom pobyt v nemocnici aspoň trochu spríjemniť. Finančné prostriedky na ich zakúpenie sme aj v tomto školskom roku získali z predaja vianočných medovníkov, ktorý sa na našej škole organizuje už tradične práve za účelom pomáhať iným. Po vzájomnej dohode sme zakúpili lepidlá, farebné papiere, nožnice a ďalšie užitočné drobnosti  na rozvíjanie tvorivosti a zručnosti, ale aj na krátenie si  dlhého času počas hospitalizácie v nemocnici. Vieme, že prinesené darčeky v rukách šikovných detí  a obetavých učiteliek pomôžu vytvoriť pekné a zaujímavé veci. Naše žiačky si dokonca mohli hneď na mieste za pomoci pani učiteľky vyrobiť spomienkové predmety- drevených vtáčikov vyzdobených servítkovou technikou. Teší nás, že aj my, žiaci a pedagógovia z našej školy, sa podieľame na vytváraní krajších a radostnejších chvíľ deťom, ktoré musia bojovať s chorobou nie v domácom, ale nemocničnom prostredí. Želáme im uzdravenie a skorý návrat domov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Odovzdanie darčekov.

            Za Žiacku školskú radu Mgr. Mája El Hajry

        • Robotický Battle na Alejovej (RBA) – 1. miesto
          • Robotický Battle na Alejovej (RBA) – 1. miesto

          • Viac ako 40 tímov zo základných (ZŠ) a stredných škôl (SŠ) predviedlo svoje zručnosti na 11. ročníku súťaže Robotický Battle na Alejovej (RBA). Súťaže sa zúčastňujú 1 – 3 členné tímy zo základných a stredných škôl, ktoré môžu súťažiť v 3 kategóriách: Racing, Robotická výzva a Vlastný model. Každá z kategórií rozvíja iné schopnosti, napríklad: konštruovanie, programovanie, strategické plánovanie, prezentácia svojho diela. Našu školu v tomto roku reprezentovalo päť tímov:

            Racing (27 tímov)

            SNP01 – 1. miesto
            Martin Hollý a Samuel Cimerman

            SNP76  – 3. miesto
            Michal Šimo, Filip Gonda, Daniel Stupavský

            Donald – 6. miesto
            Teodor Vysoký a Patrik Paľo

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Robotický Battle na Alejovej (RBA) – 1. miesto.

            Gratulujeme.

        • Majstrovstvá Slovenska v robotike WRO™
          • Majstrovstvá Slovenska v robotike WRO™

          •   Dňa 6. 6. 2023 sa v Košiciach konali majstrovstvá Slovenska v robotike známe pod skratkou WRO™ (World Robot Olympiad™). Súťažilo sa v kategórii Regular - vo vekových skupinách Elementary (do 12 rokov), Junior(od 13 do 15 rokov) a Senior(od 16 do 19 rokov). Majstrovstvá organizuje Edutus Slovensko v spolupráci s Nadáciou Talentum Cassoviensis.

              V skupine Junior súťažil tím troch žiakov zo Základnej školy, Trieda SNP 20, Banská Bystrica. V silnej konkurencii naši žiaci získali 5. miesto a v skupine Elementary tím dvoch žiakov získali 11. miesto.

            Gratulujeme.   

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Majstrovstvá Slovenska v robotike WRO™.

    • Kontakty

      • Základná škola Slovenského národného povstania
      • Sekretariát - 048/4144723, 0917 426 815. Vedúca školskej jedálne - 048/4141722. Školský klub detí - 0901 717 231. Sociálny pedagóg - 0910 734 066.
      • Trieda SNP 20, 974 47 Banská Bystrica Slovakia
      • 35677767
      • 2020985175
      • Mgr. Sergej Čabala - 0910 778 024, sergej.cabala@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje