• Vianočná akadémia
          • Vianočná akadémia

          • Predzvesťou Vianoc a vianočných prázdnin v našej škole sa už tradične stala Vianočná akadémia, ktorá sa tento rok konala 21. decembra. Vianočnou akadémiou naši žiaci spríjemnili čakanie na Vianoce v dopoludňajších hodinách svojim spolužiakom a večer svojim rodičom i starým rodičom. Telocvičňa praskala vo švíkoch a všetci prítomní mali možnosť na chvíľku sa zastaviť a zamyslieť nad pravým významom Vianoc.

            V programe vystúpili žiaci prvého aj druhého stupňa pod vedením triednych učiteľov. Žiaci spolu s učiteľmi zaspievali vianočné piesne a koledy, recitovali básne, hrali na hudobných nástrojoch, zatancovali tance rôznych štýlov a predviedli svoj herecký talent v divadelných scénkach.

            Ďakujeme všetkým účinkujúcim aj divákom a už teraz sa tešíme na Vianočnú akadémiu 2023!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná akadémia.

            Mgr. Michaela Potančoková

        • Medovníky, medovníčky...
          • Medovníky, medovníčky...

          • Tisíce drobných hviezdičiek žiari na konári,

            do uzla vianočných pesničiek vplieta sa tisíc prianí.

            Dajme si pod stromček úsmev, čo slzy stiera a rany hojí,

            kus dobrej vôle, súcitu, veď to všetko tak málo stojí.

             

            Už len pár dní nás delí od Vianoc, pre mnohých z nás, najkrajších sviatkov roka. Posledné dni pred vianočnými prázdninami sú v našej škole neodmysliteľne späté s výstavkou a predajom vianočných medovníkov. V dňoch 19. - 20. decembra 2022  sa vestibul školy už tradične rozvoňal nádherne vyzdobenými medovníkmi rôznych tvarov a veľkostí, ktoré do školy priniesli naši šikovní žiaci. Voňavé medovníky spolu s rozsvieteným vianočným stromčekom, príjemnou hudbou a krásnou výzdobou dotvorili v škole tú správnu predvianočnú atmosféru. A keďže prinesené medovníky sme nielen vystavovali, ale aj predávali, z ich predaja sme získali priam neuveriteľných 520 eur, ktoré budú opäť použité na dobročinné účely. Obrovské  poďakovanie patrí všetkým žiakom, ich rodičom, starým rodičom, zamestnancom školy, všetkým, ktorí neľutovali vynaloženú energiu a námahu, piekli, zdobili, ale aj tým, ktorí medovníky kupovali. Túto výstavku spojenú s predajom sme plánovali na tri dni, ale v priebehu dvoch dní  sa všetky medovníčky popredali. Niektoré sa kupovali na rýchle zjedenie, niektoré ako darčeky pre blízkych. O ten najväčší medovníkový domček sme sa podelili so seniormi v DD a DSS Senium v Banskej Bystrici. Spolu s vianočnou poštou od žiakov sme ho odovzdali pani riaditeľke Dupákovej a správkyni zariadenia pani Žabkovej. Ďalší domček odovzdal náš pán riaditeľ Sergej Čabala spolu so žiakmi primátorovi mesta Banská Bystrica- pánovi Jánovi Noskovi. A pár medovníkov spolu s vianočným pozdravom sme odniesli aj do zariadenia DSS Kompa. Veríme, že všetkým obdarovaným urobia radosť, umocnia sviatočný čas. Ešte raz obrovské ĎAKUJEME !!!

            Krásne vianočné sviatky a šťastný nový rok 2023!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Medovníky, medovníčky....

            Za kolektív žiakov a pedagógov školy –  Mgr. Mája El Hajry

        • Vianočná pošta seniorom
          • Vianočná pošta seniorom

          • Vianoce sú čas pohody, pokoja a, samozrejme, spolupatričnosti, ktorá má na našej škole rôzne podoby. Okrem benefičného predaja medovníkov si vždy spomenieme aj na tých najstarších, ktorým naplníme krabice láskou a potešíme ich hrejivým slovom, úprimným pozdravom či vinšom.

            V priebehu posledných dní vytvorili naši žiaci a naše žiačky na hodinách slovenského jazyka vianočnú poštu bystrickým seniorom z DSS Senium. Žiaci 5., 6., a 8. ročníka napísali v rámci slohu úprimné pozdravy pod vedením vyučujúcich SJL - Mgr. Petry Filipovej a Mgr. Martiny Kupcovej. Následne svoje pozdravy doplnili farebnými kresbami s vianočným motívom, aby ich mohol náš pán riaditeľ Čabala odovzdať návšteve z DSS Senia, ktorými bola pani Dupáková, riaditeľka zariadenia, a pani Žabková - správkyňa zariadenia.

            Spätná väzba od našich seniorov nenechala na seba dlho čakať. Naši seniori sa podľa slov pani Žabkovej pustili do čítania hneď po prebratí pošty a tešia sa z každého vytvoreného pozdravu, do ktorého naši žiaci dali kus srdca vediac, že ich list má adresáta. Veríme, že naši žiaci budú v tejto (už) trojročnej tradícii našej školy pokračovať aj o rok. Je predsa skvelé vyčarovať človeku úsmev na tvári, no nie?

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná pošta seniorom.

            Mgr. Jana Korimová

        • Najkrajšia vianočná pohľadnica
          • Najkrajšia vianočná pohľadnica

          • Už roky patrí k Vianociam milý zvyk posielať vianočné pozdravy, a preto už roky na našej škole prebieha súťaž o najkrajšiu vianočnú pohľadnicu. Hodiny cudzích jazykov sa na chvíľu zmenili na tvorivé dielne, kde sa žiaci posnažili vytvoriť to najlepšie, čo vedeli. Potom prišla na rad neúprosná porota, ktorá rozhodla a vybrala najkrajšie tri pohľadnice. Páčia sa aj Vám?

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Najkrajšia vianočná pohľadnica.

            Mgr. Lenka Adamová

        • Vianočný škriatok
          • Vianočný škriatok

          • Vianoce, pre deti sú symbolom Vianoc darčeky a pocit lásky, pre dospelých je to pocit domova, harmónie, zdravia a šťastia, pokoj a zázrak okamihu v uponáhľanom pracovnom živote, vzájomnosť človeka.                                                                                                                                                                                  Je to práve ten okamih, záblesk šťastia, ktorý vnímate, ak sa zadívate do očí tých, na ktorých vám záleží, a uvidíte v nich iskričky radosti a bezstarostnosti. Život nám preteká medzi prstami, preto by sme sa mali pokúsiť priniesť a udržať svetielko Vianoc v sebe čo najdlhšie.

            So žiakmi 2.A, 2.B a 4.C triedy sme navštívili Verejnú  knižnicu Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici, aby sme sa dozvedeli  niečo viac  o tomto najkrajšom sviatku v roku. Pani knihovníčka nám rozprávala o tradíciách Vianoc na  Slovensku, ale aj ako to je v zahraničí. Porozprávali sme sa, čo nesmie chýbať na štedrovečernom stole, čo patrí  k výzdobe a o vianočných trhoch. Potom sme si vyrábali vianočného škriatka, anjelika a niektorí  si aj uplietli vianočnú čiapku.

            Vianoce sú najkrajšie sviatky v roku. Tešíme sa na sviatky pokoja v kruhu rodiny.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočný škriatok.

            Mgr. Tatiana Dobrotová ,Mgr. Andrea Paučulová, Mgr. Terézia Škultétyová

        • Moderné je nefajčiť
          • Moderné je nefajčiť

          • Dňa  14. a  15. decembra 2022 sme sa v triedach 9.A., 9.B. a 8.C venovali zaujímavej téme. Interaktívnu zdravotno-preventívnu aktivitu na tému „Moderné je nefajčiť“ viedla                              Mgr. Tatiana Zvalová z RÚVZ Banská Bystrica. Podrobnejšie sme sa zamerali  na nové nebezpečenstvo pre deti – nikotínové vrecká.  V prednáške s názvom „Prečo povedať NIE bezdymovým výrobkom“ sme si predstavili bezdymové nikotínové výrobky,  aké má nežiaduce účinky na zdravie, ako sa prejavujú abstinenčné príznaky. Ako zistiť, že spolužiak užíva nikotínové vrecúško, aké sú príznaky otravy. Povedali sme si aj, ako podať prvú pomoc pri otrave bezdymovými výrobkami a venovali sme sa aj zdravému životnému štýlu a poučenie o trestnej zodpovednosti.  Novelizácia Zákona o ochrane nefajčiarov sa s účinnosťou od 1. januára 2023 zakazuje predaj nikotínových vrecúšok bez obsahu tabaku osobám mladším ako 18 rokov. Každý, kto predáva nikotínové vrecúška bez obsahu tabaku, je povinný odoprieť ich predaj osobe, ktorá je mladšia ako 18 rokov. Osoby mladšie ako 18 rokov nesmú užívať nikotínové vrecúška bez obsahu tabaku. Prednáška bola spestrená príkladmi z praxe, štatistikami a výsledkami výskumov. Žiaci si mohli pod mikroskopom pozrieť pľúca fajčiara a nefajčiara. Rovnako si mohli zmerať za pomoci Spirometra funkciu pľúc a  Smokerlyzera , monitora dychu,  množstvo oxidu uhoľnatého vo výdychu.

            Ako môžete zistiť, že vaše dieťa užíva nikotínové vrecká? Odhaliť, či Vaše dieťa užíva nikotínové vrecká je rozhodne ťažšie, ako zistiť, či fajčí. Vrecká sú totiž pod perou takmer neviditeľné a neprodukujú dym ani zápach. Máme pre Vás niekoľko tipov, ktoré by mohli pomôcť odhaliť užívanie nikotínových vreciek:

             · okrem zvýšených výdavkov môžete spozorovať napríklad častejšie odpľúvanie,

             · následkom pôsobenia nikotínu môžu nastať tiež častejšie bolesti hlavy, nevoľnosť alebo podráždenosť,

            · použité vrecko je treba vyhodiť, je teda veľká pravdepodobnosť, že ho nájdete v koši,

            · vrecká sa najčastejšie vkladajú pod hornú peru a občas je možné vrecko spozorovať, najčastejšie pri rozprávaní,

            · tiež pohľad na oblečenie môže dosť prezradiť – tvar puku môže byť dobre viditeľný na vreckách nohavíc,

            · môžete tiež spozorovať zníženú chuť na jedlo,

             · pri užívaní nikotínových vreciek môže dôjsť k podráždeniu ďasna.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Moderné je nefajčiť.

            Mgr. Janka Trvalová, sociálny pedagóg

        • Pytagoriáda – školské kolo
          • Pytagoriáda – školské kolo

          •  V dňoch 7. a 8. 12.2022 sa uskutočnilo ŠKOLSKE  KOLO PYTAGORIÁDY. Záujem potrápiť sa nad logickými úlohami prejavilo až 138 žiakov z tretieho až ôsmeho ročníka. Ide o súťaž, v ktorej okrem správne vyriešených príkladov rozhoduje aj čas riešenia. Súťaž sa uskutočnila online formou.

            V jednotlivých kategóriách sa umiestnili najlepšie žiaci:

            v kategórii P3

            1.miesto Martin Ivanič z 3.C

            2.miesto Lukáš Chlubna z 3.C

            3.miesto Vanesa Vladovičová z 3. A

            v kategórii P4

            1.miesto Matej Martinec zo 4.A

            2.miesto Adam Kšenžigh zo 4.A

            3.miesto Filip Kováč zo 4.A

            v kategórii P5

            1.miesto Samuel Cimerman z 5.A

            2.miesto David Hanzel z 5.B

            3.miesto Adam Čunderlík z 5.C

            v kategórii P6

            1.miesto Daniel Stupavský zo 6.B

            2.miesto Sofia Latochová zo 6.A

            3.miesto Viktória Môciková zo 6.A

            v kategórii P7

            1.miesto Martina Jarabová zo 7.B

            2.miesto Tomáš Tomek zo 7.B

            3.miesto Petr Kapralov zo 7.B

            v kategórii P8

            1.miesto Čatloš Timon z 8.C

            2.miesto Vrábľová Ema z 8.C

            3.miesto Leonardo Pizzolato z 8.C

            Všetkým zúčastneným žiakov ďakujeme a úspešným riešiteľom gratulujeme k vynikajúcim výsledkom.

            A teraz už môžeme len netrpezlivo čakať, koho si okresná komisia súťaže pozve aj do vyššieho kolaJ

             

            Mgr. Andrea Paučulová, Mgr. Zuzana Brachnová

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 14.12.2022 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo v prednese povestí súťaže Šaliansky Maťko. Po náročnom výbere v triednych kolách sa v dvoch kategóriách predstavilo spolu 27 súťažiacich. Porota nemala vôbec ľahké rozhodovanie. Vypočuli sme si mnoho krásnych povestí prednesených akoby skutočnými profesionálmi.

            Výsledky

            1. kategória / 2. a 3. ročník/

            1. miesto: Tamara Liptáková 3.B

            2. miesto: Júlia Lúčanská 3.A

                             Martin Strelec 3.B

            3. miesto: Nina Sýkorková 3.A

                            Hana Matyoóvá 2.B

            Výsledky

            2. kategória/ 4. a 5. ročník/

            1. miesto: Samuel Cimerman 5. A

            2. miesto: Ela Mojžišová 5. C

            3. miesto: Dorota Guzlejová 4. B

                            Ďuríková Laura 4. B

            Všetkým výhercom srdečne blahoželáme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko.

            Mgr. Jana Janková, PaedDr. Tatiana Harmanová, Mgr. Martina Kupcová

        • Vianočná žiacka hala
          • Vianočná žiacka hala

          • Pretekov sa zúčastnilo  20 pretekárov z 5.C., 7.B., 8.C. a 2 žiačky z 3.C.

            Najhodnotnejšie výkony na pretekoch podali: Lilly Hellebrandt (7.B) v skoku do výšky a v novom osobnom rekorde 144cm a obsadila 3. miesto; Dorotka Dobišová (3.C)  zabehla 60m za 10,23s.

            Ďaľšie výsledky:

            Najmladší žiaci a žiačky:

            1.miesto   Rybár Július           600m - 2:06,30   (5.C) 

            3. miesto   Paľo Patrik             600m - 2:13,40  (5.C)

            4. miesto  Luptáková Viktória  600m - 2:16,52  (5.C)

            5. miesto Meloš Šimon            diaľka - 375  (5.C)

            5. miesto Meloš Šimon            60m - 9,53   (5.C)

             

            Mladší žiaci a žiačky:

            1. miesto Piala Michal               600m - 2:05,45      (8.C) 

            3. miesto  Piala Michal               diaľka - 417          (8.C)

            3.miesto  Fehérová Lea              guľa - 8,76            (8.C) 

            4. miesto Kánová Michaela         guľa - 8,02            (8.C) 

             

            Starší žiaci a žiačky:

            2. miesto Bielak Martin                  300m - 46,70        (8.C) 

            3. miesto Bielak Martin                 diaľka - 448          (8.C)   

            2.miesto Špilová Alex                    300m - 51,74       (8.C) 

            Mgr. Katarína Štulíková

        • Zimné aranžovanie
          • Zimné aranžovanie

          • Vo štvrtok, 15.decembra 2022, sa v Robotníckom dome uskutočnila súťaž žiačok a žiakov v zimnom aranžovaní. Súťaž organizovalo CVČ – JUNIOR v spolupráci s Mestským úradom Banská Bystrica.

            V kategórii mladších žiačok našu školu reprezentovali  Adriana Borseková z 5.A , Ema Béreš z 5.C.

            V kategórii starších žiačok sa predstavila Nikol Bálintová z 9.B.

            Naše dievčatá nám urobili veľkú radosť, keď vo svojich kategóriách získali  Adriana Borseková a Nikol Bálintová 3. miesta.

            Všetkým našim reprezentantkám blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zimné aranžovanie.

            Mgr. Ivan Paška

        • Od Lucie do Vianoc ...Vianoce a advent v ŠKD
          • Od Lucie do Vianoc ...Vianoce a advent v ŠKD

          • V zimnom adventnom čase sme sa s deťmi rozprávali o advente, o vianočných zvykoch a tradíciách na Slovensku a vo svete. V spolupráci s triednymi učiteľkami sme aj nacvičovali   program na vianočnú akadémiu. V jednotlivých oddeleniach ŠKD sme počas decembra vyrábali s pani vychovávateľkami predmety s vianočnou tematikou, urobili si v oddeleniach adventný kalendár, Mikulášov, anjelov, snehuliakov, vločky a rôzne drobné darčeky pre svojich najbližších. Našimi výtvormi sme  si vyzdobili svoje triedy a herňu ŠKD. Počúvali sme a spievali vianočné pesničky a koledy.  Pri svetle sviečok na vianočnom stromčeku, vianočných rozprávkach a pesničkách sme sa tak krásne naladili na príchod najkrajších sviatkov v roku...

            Prajeme všetkým pokojné a štedré Vianoce a krásne zasnežené prázdniny.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Od Lucie do Vianoc ...Vianoce a advent v ŠKD.

            Za vychovávateľky ŠKD: Mgr. Ivica Kaplánová

        • Láska ukrytá v krabici od topánok
          • Láska ukrytá v krabici od topánok

          • Od konca novembra do začiatku decembra po celom Slovensku prebiehal 5. jubilejný ročník výzvy „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ Cieľom tejto krásnej predvianočnej akcie bolo naplniť čo najviac krabíc drobnými darčekmi, ktoré potešia seniorov po celom Slovensku a ukážu im, že na nich myslíme. V našej škole sme sa do tejto výzvy zapojili už druhý rok a vďaka našim úžasným žiakom a ich rodičom sa nám podarilo pripraviť celý kopec krabíc. Tie sme potom odniesli do DD a DSS Senium v Banskej Bystrici. Vďaka šikovným kolegom, Radkovi Žolkovi a Jankovi Bangovi, sme odovzdávanie darčekov obohatili o krátky kultúrny program. Naši kolegovia hrou na husliach spríjemnili predpoludnie klientom i zamestnancom zariadenia, ktorí si spolu s nimi zaspievali ľudové i vianočné piesne. Veľké poďakovanie patrí organizátorom tejto akcie, ale tiež všetkým, ktorí sa do spomínaného podujatia zapojili  a ukázali, že aj v tejto neľahkej dobe dokážu myslieť aj na iných. Veríme, že darčeky obdarovaných seniorov potešia a zahrejú pri srdci tak, ako nás hreje dobrý pocit, že na našej SNP-čke vieme, aké dôležité je šíriť dobro nielen v tomto adventnom čase, ale jednoducho stále.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Láska ukrytá v krabici od topánok.

            Za kolektív žiakov a pedagógov školy Mgr. Mája El Hajry

        • Bronz na MSR
          • Bronz na MSR

          • Ele Mojžišovej žiačke 5.C – športovej triedy sa podarilo cez víkend na majstrovstvách stredoslovenského regiónu v tenise získať vo štvorhre krásne 3. miesto.

            Gratulujeme !!!

             

        • Zemiaky  a LandscapAR na hodine geografie
          • Zemiaky a LandscapAR na hodine geografie

          • Jednou z tém, ktorá sa v 5. ročníku učí na hodine geografie, je: Čo môžeme vidieť na mape. Žiaci sa učia, čo je mapa, dozvedia sa o histórii jej vzniku, čo obsahuje, ale aj druhy máp. Zisťujú, akú úlohu tvorí mierka mapy a čo sú to vrstevnice.

            V súčasnosti sa tieto pojmy dajú efektívnejšie ukázať využitím IKT techniky vo vyučovaní; žiakov to zaujme pre svoju zážitkovú formu a motivuje ich učeniu sa a formuje to ich záujem o predmet.

            Okrem tradičných pomôcok si žiaci doniesli na hodinu geografie aj zemiak. Ten si žiaci nakrájali, nakreslili a rozmerali vrstevnice, čím si vytvorili vlastné pohorie. Na tablete si následne vyskúšali prácu s 3D mapou. Pomocou kamery na tablete si nasnímali svoje pohorie do aplikácie Landscap AR. Pohorie ožilo v 3D podobe. Hodina bola zakončená prezentáciami pohorí.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zemiaky a LandscapAR na hodine geografie.

            Mgr. Jakub Kovalčík

        • Atletický míting SAZ- Banskobystrické nádeje 10.-11.12.
          • Atletický míting SAZ- Banskobystrické nádeje 10.-11.12.

          •  V sobotu sa pretekov zúčastnilo 20 žiakov 5.C., 7.B. a 8.C. triedy.

            Najlepšie výsledky dosiahli:

            Najmladší žiaci:

            1. miesto Július Rybár- 600 m  2:06,30    / 5.C. /

            5. miesto Patrik Paľo   -600 m  2:19,60      /5.C./

            7. miesto Luptáková Viktória -600 m 2.13,42  /5.C./

            Mladší žiaci:

            2. miesto Lilly Hellebrandt- výška 135     /7.B./

            5. miesto Pavla Lukáčová -výška 125     /7.B./

            3. miest Lilly Hellebrandt -diaľka  409      /7.B.

            5. miesto Lea Fehérová -diaľka    396      / 8.C./

            4. miesto Veronika Kohútová - guľa 3kg 7,87   /7.B./

            5. miesto Lea Fehérová -guľa 3kg  7,69    /8.C. /

            V nedeľu sa pretekov zúčastnili 2 žiaci 8.C.

            Starší žiaci:

            2. miesto Martin Bielak- 60m pr  11,18 

            3. miesto Martin Bielak - diaľka    469

            Mgr. Katarína Štulíková

        • Srdce na dlani 2022
          • Srdce na dlani 2022

          • O tom, že 5. december si pripomíname ako Medzinárodný deň dobrovoľníctva rozhodlo Valné zhromaždenie OSN v roku 1985. Pri tejto príležitosti sa v rámci Banskobystrického kraja konalo 9. decembra 2022 vo Zvolene slávnostné oceňovanie práce dobrovoľníkov. Podujatie pod názvom „Srdce na dlani“ organizované hlavne Centrom dobrovoľníctva a Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií píše už svoju dvadsaťročnú tradíciu. S vďačnosťou sme prijali nomináciu na toto ocenenie. Počas slávnostného večera sme sa zoznámili s inšpiratívnymi ľuďmi, s príbehmi naplnenými dobrom a ľudskou spolupatričnosťou. Ďakujeme organizátorom za krásne podujatie, ďakujeme pani riaditeľke Janke Dupákovej a Siske Žabkovej z DD a DSS Senium v Banskej Bystrici za ich nomináciu na základe našej dlhoročnej spolupráce. Poďakovanie patrí všetkým učiteľom, vedeniu školy a hlavne našim žiakom, všetkým, ktorí neváhajú venovať svoj čas a energiu pomoci iným ľuďom. Všetkým, ktorí majú „srdce na správnom mieste“.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Srdce na dlani 2022.

            Mgr. Mája El Hajry, Mgr. Katarína Mazúchová

        • Na ZŠ Trieda SNP besedovali žiaci s futbalistami MFK Dukla Banská Bystrica
          • Na ZŠ Trieda SNP besedovali žiaci s futbalistami MFK Dukla Banská Bystrica

          • Na Mikuláša sa žiaci športových tried zúčastnili besedy s futbalistami z MFK Dukla Banská Bystrica, ktorá sa konala v telocvični na Základnej škole Trieda SNP 20.

            Besedu zorganizoval riaditeľ školy Mgr. Sergej Čabala v spolupráci so športovým riaditeľom MFK Dukla Banská Bystrica Jozefom Moresom. Pozvaní boli piati futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica, z ktorých traja sú bývalými žiakmi ZŠ Trieda SNP 20.

            Pozvanie prijali kapitán Dukly Róbert Polievka, David Depetris a bývalí žiaci SNP-éčky Martin Rymarenko, Jakub Uhrinčať a Adam Hanes. Spoločne si  zaspomínali aj na časy, keď boli oni žiakmi tejto školy.

            Na besede dostali priestor aj súčasní žiaci ZŠ Trieda SNP Každý kto sa chcel niečo zaujímavé dozvedieť, položil  športovcom otázku. Tie boli rôzne. Napríklad ako sa dostali k futbalu, aký je život aktívneho športovca a aké majú vzory.

            Okrem spomienok na svoje školské časy futbalisti Dukly opísali, ako vyzerajú ich tréningy a vysvetlili správnu životosprávu úspešného športovca. V diskusii žiaci futbalistov vôbec nešetrili. Pýtali sa ich aj na priateľky, trénerov či plat.

            Naši futbalisti svojou pozitívnou energiou, úprimnosťou a   ústretovosťou prekvapili všetkých prítomných žiakov a pedagógov. Nechýbala ani autogramiáda.

            „Veľmi pekne ďakujeme našim futbalistom za prínosné rozhovory a veríme, že aj takýmto spôsobom motivujeme mládež k športovaniu, k futbalu a k pohybu ako takému. Želáme im ešte veľa úspechov v profesionálnom aj osobnom živote,“ povedal na záver stretnutia riaditeľ ZŠ Trieda SNP Sergej Čabala.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Na ZŠ Trieda SNP besedovali žiaci s futbalistami MFK Dukla Banská Bystrica.

            Mgr. Patrik Nemčík

        • Mikuláš u nás!
          • Mikuláš u nás!

          • Tešia sa na neho tisíce detí, no nie len oni. Svojich oduševnených priaznivcov má určite aj medzi nami. Mikuláš prináša do domu radosť a pocit očakávania, každoročne presne v ten istý deň – 6. decembra. Na Slovensku i v okolitých krajinách sa na tento sviatok tešia najmä deti, pre ktoré je deň sv. Mikuláša symbolom sladkostí, ovocia a iných darčekov. Zvykom je očistiť si topánky, dať ich večer do obloka a ráno si v nich nájsť milé prekvapenie.

            6.12.2022 od samého rána panovala na našej škole sviatočná nálada. Všetci sa tešili na vzácnu návštevu v škole - pána s bielou bradou. Síce prišiel bez snehu a bez koča, ale zato s čertíkom a anjelom a s plným košom dobrôt pre každú triedu. Tá si však balíčky od Mikuláša musela zaslúžiť básničkou, pesničkou... Nálada bola úžasná, kôš s dobrotami od Mikuláša ostal prázdny a Mikuláš sa s nami milo rozlúčil. Sľúbil, že sa opäť o rok vráti. A my sa tiež samozrejme tešíme na jeho návštevu.

            Ďakujeme Mikuláš, čertík  a anjelik!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš u nás!

            Mgr. Michaela Potančoková

        • Ďalší úspech nášho žiaka
          • Ďalší úspech nášho žiaka

          • V sobotu 3. decembra 2022 sa v Českej republike v Kroměříží konala Medzinárodná súťaž v spoločenských tancoch. Žiak našej školy, Michal Fábry z 9.A triedy, sa so svojou tanečnou partnerkou Rebeccou Plavuchovou tejto súťaže nielen zúčastnili, ale zároveň vybojovali krásne 2. miesto v kategórii Junior II.B v latinskoamerických tancoch a 3. miesto v kategórii Mládež B taktiež v latinskoamerických tancoch. Obidvom srdečne gratulujeme a do ďalšieho tanečného, ale aj osobného života želáme ešte veľa podobných úspechov.

            A ak chcete týchto nadaných tanečníkov vidieť tancovať naživo, príďte sa pozrieť na našu Vianočnú akadémiu 21. decembra 2022, na ktorú vás srdečne pozývame.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ďalší úspech nášho žiaka.

            Mgr. Mája El Hajry

    • Kontakty

      • Základná škola Slovenského národného povstania
      • Sekretariát - 048/4144723, 0917 426 815. Vedúca školskej jedálne - 048/4141722. Školský klub detí - 0901 717 231. Sociálny pedagóg - 0910 734 066.
      • Trieda SNP 20, 974 47 Banská Bystrica Slovakia
      • 35677767
      • 2020985175
      • Mgr. Sergej Čabala - 0910 778 024, sergej.cabala@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje